ABD’nin ilk nükleer enerjili Bitcoin madencilik tesisi açıldı

şirketi TeraWulf, ABD’de yüzde 100 nükleer enerji ile çalışan ilk sayaç arkası (BTM) madencilik tesisini duyurdu. Şirket şu anda yaklaşık 8 bin cihazını çalıştırmış durumda ve bu da ona yaklaşık 1,0 EH/s’lik bir hash oranı kapasitesi sağlıyor.

Madencilik şirketlerinin temiz enerji arayışı devam ederken nükleer enerjiye yönelen TeraWulf bugün, Cumulus Coin ile ortak bir girişim olan Nautilus Cryptomine tesisindeki 50 Mega Watt’lık enerji kapasitesinin yarısı kadarını aktif hale getirdiğini açıkladı.

Nautilus tesisi, doğrudan Pensilvanya’daki 2,5 GW Susquehanna nükleer enerji santralinden karbonsuz, güvenilir, 7/24 baz yük elektrik elde eden, türünün ilk sayaç arkası Bitcoin madenciliği operasyonu olarak öne çıkıyor. Şirket bugün, yaklaşık 1,0 EH/s hash oranı kapasitesine denk gelen 8 bin madencilik cihazını çevrim içi hale getirdi.

Önümüzdeki haftalarda kalan cihazlar da çalıştırılacak

Şirketin kalan cihazlarını (yaklaşık 8 bin) devreye alması önümüzdeki haftalarda devam edecek. Ayrıca TeraWulf’un tesisin birinci aşamasındaki tam payının (50 MW ve 1,9 EH/s) mayıs ayına kadar aktif hale gelmesi bekleniyor. TeraWulf’un Nautilus tesisine 50 MW’lık bir Bitcoin madenciliği kapasitesi daha ekleme opsiyonu bulunuyor. Şirket bunu gelecek aşamalarda devreye almayı planlıyor.

TeraWulf Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Paul Prager, “Nautilus tesisine bu ayın başlarında enerji verilmesiyle birlikte, TeraWulf’un sahip olduğu ve 1,9 EH/s’lik kendi kendine madencilik kapasitesini temsil eden yaklaşık 16 bin cihaz sahada ve her gün aktif hale getiriliyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – 

“Sektördeki en düşük maliyetli elektrik”

Prager ayrıca “Nautilus nükleer enerjiyle çalışan madencilik tesisi, beş yıllık bir süre için sadece kilovatsaat başına 0,02 dolar ile sektördeki tartışmasız en düşük maliyetli enerjiden faydalanıyor.” şeklinde konuştu.

Öte yandan TeraWulf şu anda New York’taki tamamen kendisine ait Lake Mariner tesisindeki Bitcoin madenciliği operasyonlarını, tesisin faaliyet kapasitesini 60 MW’tan 110 MW’a çıkaracak olan Bina 2’nin eklenmesiyle genişletiyor. Şirket, 2023 yılının 2. çeyreğinin başlarında toplam 50 bin madencilik cihazı (5,5 EH/s) operasyonel kapasitesine sahip olmayı ve bunun da yaklaşık 160 MW güç talebini temsil etmesini hedefliyor.

Sayaç arkası enerji sistemi nedir?

Sayaç arkası (BTM), bir eve veya işletmeye kamu hizmeti şirketinden bağımsız olarak güç sağlayan güneş enerjisi ve enerji depolama sistemlerini ifade ediyor.

Bir BTM sistemi yalnızca şebekeden enerji bağımsızlığı elde etmeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda ev veya iş yerlerinin enerji dayanıklılığını artırarak riski de azaltıyor.

Örnekle açıklamak gerekirse, bir BTM solar artı enerji depolama sisteminiz varsa, elektrik şebekenizde kesinti olması durumunda evinizde veya işyerinizde elektrik kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Yorum Bırak