2023 XRP tahminlerini paylaştı, bir kehaneti hızla gerçekleşti

Kripto avukatı John Deaton, sürmekte olan davası ile ilgili hukuk çerçevesinde birtakım tahminlerde bulundu. Deaton, Ripple ile ABD Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) arasındaki davanın bir yargıç karar verene kadar sonuçlanmayacağını dile getirdi.  Avukatın paylaştığı tahminler, davanın kısa süre içinde uzlaşma ya da duruşma yapılmaksızın karar yoluyla sona ermesini isteyen XRP topluluğunu üzdü.

Deaton ayrıca, yargıcın karar vermesinden sonra da bir uzlaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Avukatın aktardığına göre bu, artık temyiz olmayacağı ve davanın jürili duruşmaya gitmeyeceği anlamına geliyor.

“SEC Başkanı Gensler istifa edecek”

Avukatın diğer iki öngörüsü ise doğrudan SEC’ye yönelik. Buna göre Deaton, batan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried hakkında yürütülen soruşturmanın, Bankman-Fried’in üst düzey SEC yetkilileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin bir dizi “kirli” detayı ortaya çıkaracağını ileri sürüyor. XRP destekçisi avukat ayrıca, SEC’nin mevcut başkanı Gary Gensler’in 2023 yılı bitmeden istifa etmesini de öngörüyor.

Deaton, 2023 tahminlerini şu şekilde sıraladı:

  1. XRP davası, Yargıç Torres’ten bir karar alınana kadar sonuçlanmaz,
  2. Bir borsa (belki daha fazla) kayıtsız menkul kıymet sattığı için dava edilir,
  3. Bankman-Fried’in toplantılarına ilişkin soruşturma kirli şeyleri ortaya çıkarır,
  4. Gensler yıl sonundan önce istifa eder.

Yorum Bırak